Morgondagens digitala skadereglering – Hur långt kan digitaliseringen gå?

Det är stort intresse för nästa AW & Nätverksträff! Ni har väl inte missat att Insurance Evolution den 12 mars arrangerar en nätverksträff hos Gjensidige med temat ”Morgondagens digitala skadereglering”?

Anmäl dig här!

Bakgrunden till ämnet är att teknikutvecklingen går snabbt just nu, och många typer av skadehantering kan effektiveras med långtgående automatisering — samtidigt som risken minskar för felaktigheter. 

Samtidigt väcker utvecklingen en rad frågor: Hur påverkas branschen av utvecklingen inom skadereglering? Hur långt kan digitaliseringen gå? På vilket sätt tas digitaliseringen emot av konsumenterna? Vilka risker ser vi med ökad automatisering? Och hur förändras behovet av kompetens vid rekrytering av morgondagens skadereglerare — vilka utmaningar finns inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning?

Vi samlas kl 17 hos Gjensidige — kvällens värd — i bolagets nya prisbelönta lokaler på Kungsgatan 47B centralt i Stockholm där vi bjuds på enklare förtäring och dryck och får mingla med kollegor i branschen.

Därefter är det dags för en diskussion om morgondagens sköna nya skaderegleringsvärld! Vi är glada över att kunna presentera en mycket kvalificerad panel för kvällen:

• Inleder gör Claes Hemberg, välkänd för många som mångårig sparekonom på Avanza, som bland annat reflekterar över vad digitalisering innebär för maktbalansen mellan försäkringsbolag och kunder.

I panelen för kvällen ingår i övrigt:

• Marcus Ljungblad, chef för skador på Gjensidige i Sverige och med lång och bred erfarenhet från försäkringsbranschen.

• Elin Sandahl, chef för Skador på Länsförsäkringar AB och har tidigare bland annat Claims Director vid Protector.

• Claes Frick, Nordic Director Client Relations vid Sedgwick och med 25-års erfarenhet från ledande befattningar inom de globalt största skaderegleringsföretagen.

•  Susanne Bagger, VD och grundare av rekryteringskoncernen Amendo Group AB med lång erfarenhet av rekryteringar till nyckelpositioner i föräkringsbranschen.

Vi ser mycket fram emot en inspirerande kväll där vi försöker ge en bild av hur försäkringsbranschen påverkas av digitaliseringen av skadehanteringen!

Varmt välkommen — här anmäler du ditt intresse för att delta på kvällen! Vi vill varna för att antalet platser är begränsat, det vill om du är det minsta intresserad av ämnet kan det vara idé att skicka in din intresseanmälan så snart som möjligt.

Varmt välkommen den 12 mars! 

Insurance Evolution — ett samarbete mellan Sak & Liv & FörsäkringsPlatsen.

Med hänsyn till behovet av balanserad sammansättning av olika aktörer i försäkringsbranschen på nätverksträffen kan avsteg komma att göras från först till kvarn-principen.

Vill du bli medlem och få 25% rabatt på Insurance Evolutions event? Läs mer om medlemsförmånerna här.

Medlemsföretag

Partners

Vill du vara värd för ett event?