Insurance Evolution Award! Sex förslag vidare till omröstning!

Tidigare kunde vi berätta att det hade kommit in ett 20-tal förslag på mottagare av årets innovationspris Insurance Evolution Award.

Det har varit ett oerhört inspirerande arbete att gå igenom de kvalificerade och innovativa förslagen som har lämnats in. Och samtidigt en tuff uppgift att välja ut de projekt som går vidare till nästa omgång!

Men nu är genomgången av förslagen i hamn och juryn har gjort sitt val.

Årets jury utgörs av Maria Frykman, VD och grundare av Isbjörn of Sweden, Henrik Perbeck, VD och koncernchef på Beijer Alma, och Anna Weissman, partner på Accenture.

Av de 20-talet förslag som har kommit in har nu juryn valt ut sex projekt som går vidare till omröstning.

Det här är de sex projekt som juryn har nominerat:

• ”Open-Link Assistant” — från Malmöbaserade insurtechbolaget Upptec

• ”Droppmattan” — från Elementric

• ”Jämlikhetsförsäkringen” — från startupbolaget Charly i samarbete med Futur

• ”Hälsoförsäkring vid psykisk ohälsa” — från Akademikerförsäkring och Skandia

• “Pånyttfödelsen” — från fondförsäkringsbolaget Movestic

”Sejfa” — insurtech/startup från innovationsbolaget Lfant, i samverkan med Länsförsäkringsbolagen – Östgöta, Göteborg & Bohuslän, Stockholm, Älvsborg, Uppsala, Halland & Värmland.

Ett stort grattis till alla nominerade bolag! Och ni som lämnade in förslag som inte har gått till final är mycket välkomna att återkomma med nya förslag till nästa år!

Inom kort öppnar vi nu för att rösta på de sex projekt som juryn har nominerat till finalen. Inför omröstningen får ni en beskrivning av vad projekten går ut på, och presentera juryns motivering för att välja ut just dessa projekt till finalomgången. Stay tuned!

Och ytterligare en gång – tack till sponsorerna som har bidragit för att göra det möjligt att genomföra satsningen på Insurance Evolution Award: Deloitte, JW Loss Adjusting, Mavera, Claiton, Avanti, SAS Institute, Crawford & Co, Kompass Advokat, Lumera och Svenska Försäkringsfabriken.  

Utmärkelsen delas ut på nätverksträffen den 28 maj hos Deloitte i Stockholm. Nätverksträffens tema är ”Var står den svenska insurtechbranschen idag?”
Intresseanmälan här

Medlemsföretag

Partners

Vill du vara värd för ett event?