Grattis till Akademikerförsäkring och Skandia— vinnare av årets Insurance Evolution Award!

Ett stort grattis till Akademikerförsäkring tillsammans med Skandia är årets mottagare av innovationsutmärkelsen Insurance Evolution Award!

Priset delades ut på tisdagen i samband med Insurance Evolutions nätverksträff med Deloitte som värd.

Insurance Evolution Award har instiftats för att belöna innovativa initiativ kopplade till försäkringsbranschen — både tekniska och marknadsmässiga innovationer.

Akademikerförsäkring och Skandia får utmärkelsen för produkten ”Hälsoförsäkring vid psykisk ohälsa” som ingår i medlemskapet för aktiva medlemmar i de fackförbund som står bakom Akademikerförsäkringar.

Så här lyder prismotiveringen:

”Psykisk ohälsa är ett växande samhällsproblem som i dag står för en allt större andel av långtidssjukskrivningarna. Akademikerförsäkring har i samarbete med Skandia tagit fram en lösning där över 270 000 fackföreningsmedlemmar får möjlighet att utan extra kostnad ta hjälp av en psykolog – innan det går så långt som till sjukskrivning.

Försäkringen ingår i medlemskapet för aktiva medlemmar i de fackförbund som står bakom Akademikerförsäkringar. Genom ett helt digitalt flöde är trösklarna låga för att utnyttja tjänsten i tid — vilket i sin tur vilket i sin tur kan bidra till att förenkla och bryta stigmat i samhället i att ta hjälp av en psykolog i tid och därmed bidra till minskad psykisk ohälsa och samhällsekonomiska vinster.”

Medlemmar och partners i Insurance Evolutions nätverk har röstat fram Akademikerförsäkring och Skandia som vinnare bland de förslag som nominerats av en jury bestående av Maria Frykman, Henrik Perbeck och Anna Weissman.

Övriga nominerade projekt — som belönas med ett hedersomnämnande — är:

Open-Link Assistant från Malmöbaserade insurtechbolaget Upptec, Droppmattan från Elementric, Jämlikhetsförsäkringen från Charly i samarbete med Futur, Sejfa, ett projekt från åtta bolag inom Länsförsäkringargruppen — LF Göteborg & Bohuslän, LF Stockholm, LF Östgöta, LF Älvsborg, LF Halland, LF Värmland, LF Uppsala och LF Bank — och Pånyttfödelsen från fondförsäkringsbolaget Movestic

Sponsorer för Insurance Evolution Award är Deloitte, JW Loss Adjusting, Mavera, Claiton, Avanti, SAS Institute, Crawford & Co, Kompass Advokat, Lumera och Svenska Försäkringsfabriken. 

Medlemsföretag

Partners

Vill du vara värd för ett event?